Vejce

Rösti s vejcem

Švýcarské bramborové rösti asi znáte. Můj recept je upravený tak, aby vyhovoval principům programu Metabolic Balance. Máte v plánu kombinaci brambory, zeleniny a vejce? Tak zkuste tuto méně obvyklou podobu rösti.


Ingredience:

2 vejce
1 brambora dle plánu 
porce baby špenátu
 porce zeleniny
na salát
 lžíce oleje
 sůl, pepř, majoránka
 stroužek česneku
 balsamikový ocet


Postup:

Bramboru oškrábejte a nastrouhejte, vodu vymačkejte. Špenát operte a na rozpálené pánvi s troškou oleje orestujte, dochuťte solí. Přidejte k nastrouhané bramboře, smíchejte s jedním vejcem, dochuťte podobně jako bramborák solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Z těsta vytvořte na pečicím papíru placku, okraje se pokuste nechat mírně vyvýšené. Na placku opatrně rozklepněte druhé vejce jako volské oko. Dejte péct do trouby a mezitím si připravte salát z oblíbené zeleniny. Zalijte zálivkou z oleje, octa, soli. Salát naservírujte na talíř a přidejte upečené rösti.