Vejce

Rösti s vejcem

Švýcarské bramborové rösti asi znáte. Můj recept je upravený tak, aby vyhovoval principům programu metabolic balance. Máte v plánu kombinaci brambory, zeleniny a vejce? Tak zkuste tuto méně obvyklou podobu rösti.


Ingredience:
  • 2 vejce

  • 1 brambora dle plánu

  • porce baby špenátu

  • porce zeleniny na salát

  • lžíce oleje

  • sůl, pepř, majoránka

  • stroužek česneku

  • balsamikový ocet


Postup:

Bramboru oškrábejte a nastrouhejte, vodu vymačkejte. Špenát operte a na rozpálené pánvi s troškou oleje orestujte, dochuťte solí. Přidejte k nastrouhané bramboře, smíchejte s jedním vejcem, dochuťte podobně jako bramborák solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Z těsta vytvořte na pečicím papíru placku, okraje se pokuste nechat mírně vyvýšené. Na placku opatrně rozklepněte druhé vejce jako volské oko. Dejte péct do trouby a mezitím si připravte salát z oblíbené zeleniny. Zalijte zálivkou z oleje, octa, soli. Salát naservírujte na talíř a přidejte upečené rösti.