Snídaně - vejce a maso

Pomazánka z vařeného drůbežího masa

Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.

Ingredience:

  • porce kuřecích prsou

  • porce zeleniny - mrkev, celer, petržel

  • zelenina na ozdobu (ředkvičky, rajče apod.)

  • sůl, pepř

  • kousek cibule

  • pažitka nebo (nebo jiné bylinky)

  • půl lžičky celozrnné hořčice (bez cukru - k dostání v dm drogerii)

  • kousek kysané okurky (nemusí být)

  • lžička za studena lisovaného oleje

Postup:

Maso nakrájíme na kostky a společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou vaříme v menším množství osolené vody do měkka. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, příp. přecedíme, vývar můžeme použít při přípravě jiného jídla na podlití. Maso i se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme najemno nakrájenou cibulkou, okurkou, solí, pepřem a hořčicí, přidáme olej. Mažeme na žitný chléb a můžeme ještě sypat natěmi nebo ozdobit vhodnou zeleninou.