Snídaně - vejce a maso
Pomazánka z vařeného drůbežího masa
Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.
Ingredience:
porce kuřecích prsou
porce zeleniny - mrkev, celer, petržel
zelenina na ozdobu (ředkvičky, rajče apod.)
sůl, pepř
kousek cibule
pažitka nebo (nebo jiné bylinky)
půl lžičky celozrnné hořčice (bez cukru - k dostání v dm drogerii)
kousek kysané okurky (nemusí být)
lžička za studena lisovaného oleje
Postup:
Maso nakrájíme na kostky a společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou vaříme v menším množství osolené vody do měkka. Měkké maso a zeleninu vyjmeme, příp. přecedíme, vývar můžeme použít při přípravě jiného jídla na podlití. Maso i se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme najemno nakrájenou cibulkou, okurkou, solí, pepřem a hořčicí, přidáme olej. Mažeme na žitný chléb a můžeme ještě sypat natěmi nebo ozdobit vhodnou zeleninou.