Snídaně - vejce a maso
Omeleta se žampiony
Ingredience:
1 - 2 vejce (dle plánu)
kousek cibule
porce žampionů
sůl
další zelenina na ozdobu (baby špenát, rukola, kousek rajčete apod.)
Postup:
Na
rozpálené pánvi opečeme drobně pokrájenou cibuli, vložíme nakrájené,
předem podušené žampiony, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a
trochou vody a upečeme omeletu. Na talíři doplníme čerstvou zeleninu
dle plánu.
Žampiony lze nahradit i jinými houbami, popř. cibuli vyměnit za
pórek.
Podobně lze připravit i slané vaječné omelety (bez cibule a
žampionů), které po upečení naplníte různými náplněmi z dušené
zeleniny a na talíři přehnete. Výborné jsou omelety se špenátem,
který lze připravit bez obvyklého zahušťování či smetany - ochucený
pouze cibulí, solí, pepřem a česnekem.