Snídaně - Semínka a mandle

Mandlová paštika

Ingredience:

porce mandlí a slunečnicových semínek 
porce žampionů (nebo jiných vhodných hub)
sůl, pepř 
bylinky dle chuti 
šalotka
kousek prolisovaného česneku (nemusí být)
lžíce za studena lisovaného oleje

Postup:

Předem namočenou směs mandlí a semínek rozmixujte (nezapomeňte si několik mandlí nebo semínek odložit zvlášť - bílkovina). Houby očistěte, nakrájejte na plátky. Šalotku nakrájejte najemno a orestujte ji na trošce ghee (pokud už můžete), přidejte houby a dále restujte. Mírně podlijte vodou a pod poklicí duste do změknutí. Nechte chvíli vychladnout, přidejte k rozmixovaným mandlím společně se solí, pepřem, česnekem a olejem a rozmixujte do hladka. V misce ozdobte mandlemi, natěmi nebo bylinkami.  

Pokud máte v návrhu k této kombinaci žitný chléb, můžete jíst s chlebem, paštika je ale výborná i "na lžičku", příp. na plátcích zeleniny nebo s žitnými chipsy. 

 Ovoce můžete použít jako dezert po snídani.