Snídaně - Semínka a mandle

Mandeláda se švestkovým kompotem

Ingredience:

porce mandlí a slunečnicových semínek
porce švestek (nebo blumy či jiné vhodné ovoce)
skořice (cca ½ čajové lžičky)
kousek vanilkového lusku (nebo špetka mleté bourbonské vanilky)

Postup:

Nejprve si připravte "kompot" bez cukru. Odpeckované a oprané švestky nakrájejte na kousky, vložte do kastrolku, mírně podlijte vodou, přidejte špetku skořice a vanilku a duste asi 5 minut, dokud ovoce nepustí šťávu. Pár kousků švestky si můžete nechat stranou na ozdobu. Ještě teplý "kompot" vložte do misky, posypejte směsí nasekaných mandlí a semínek. V misce ještě můžete pokapat vhodným olejem (ořechový, oříškový, mandlový apod.) Šťáva z ovoce jogurt výborně ochutí. Pokud se potřebujete prohřát, zkuste mandle a semínka předem lehce opražit nasucho na pánvi.