Snídaně - Semínka a mandle

Dýňová polévka se semínkovou směsí

Polévka ke snídani je sice neobvyklá, ale výborná varianta, jak využít semínkovou směs, příp. mandeládu se zeleninou, které se v plánech často vyskytují jako jeden z návrhů snídaně. Zvlášť v zimním období příjemně prohřeje a navíc pohladí chuťové buňky :-D

Ingredience:

porce dýně hokaido (nebo jiné dýně, výborná je např. dýně máslová)
porce semínkové směsi (nebo mandelády)
sůl, pepř, muškátový květ
zeleninový vývar
petrželka
dýňový (příp. jiný za studena lisovaný) olej

Postup:

Porci dýně nakrájíme na malé kousky, zalejeme vývarem nebo jen vodou, osolíme, dochutíme kořením a uvaříme doměkka. I s vodou rozmixujeme dohladka. Semínka nasucho opražíme na pánvi, mandle namočíme a rozmixujeme na hustou smetanu. Smetanu vlijeme do polévky. Na talíři polévku zdobíme petrželovou natí, přidáme opražená semínka, trochu za studena lisovaného oleje, příp. krutony z žitného chleba.