Snídaně - Semínka a mandle

Dýňová polévka se semínkovou směsí

Polévka ke snídani je sice neobvyklá, ale výborná varianta, jak využít semínkovou směs, která se v plánech často vyskytuje jako jeden z návrhů snídaně. Zvlášť v zimním období příjemně prohřeje a navíc pohladí chuťové buňky :-D

Ingredience:

porce dýně hokaido (nebo jiné dýně, výborná je např. dýně máslová)
porce semínkové směsi
sůl, pepř, muškátový květ
zeleninový vývar
petrželka
dýňový (příp. jiný za studena lisovaný) olej

Postup:

Porci dýně nakrájíme na malé kousky, zalejeme vývarem nebo jen vodou, osolíme, dochutíme kořením a uvaříme doměkka. I s vodou rozmixujeme dohladka. Na talíři zdobíme petrželovou natí, můžeme přidat trochu za studena lisovaného oleje a semínka nasucho opražená na pánvi.