Snídaně - Semínka a mandle

Cookies z mandelády

Ingredience:

  • porce mandelády

  • porce sušeného ovoce (švestky, meruňky - podle plánu)

  • asi čtvrt lžičky sody

  • špetka vanilky, příp. skořice

  • nepražené kakaové boby (nemusí být)

  • lžíce kokosového mléka nebo ghee (ve 2.fázi použijte olej)

  • voda dle potřeby (nebo mandlové mléko)

Postup:

Doporučuji připravit si větší porci (dvou nebo trojnásobnou) a po upečení rozdělit. Z jedné porce upečete asi 4 - 5 sušenek (podle velikosti). Mandle a semínka, příp. jiné ořechy (od 3. fáze) pomelte nebo rozmixujte na hrubší mouku, přidejte sodu, vanilku (příp. další koření) a dobře promíchejte. Ovoce pomelte nebo nasekejte ponorným mixérem, přidejte k mandlím. Můžete přidat ještě menší množství kakaových bobů. Do těsta přilijte kokosové mléko, příp. máslo a vodu nebo olej a znovu zamíchejte. Těsto by mělo být mazlavé, ale ne tekuté. Těsto naberte lžící, vložte je na plech vystlaný pečicím papírem a rozmáčkněte na kolečka (na rozdíl od klasických cookies se vám na plechu tolik neroztečou). Pečte v mírně nahřáté troubě (cca 180°) asi 15 - 20 minut. Sušenky začnou trochu měnit barvu, ale měly by zůstat měkké.

Sušenky lze vzít s sebou v případě, že nesnídáte doma. Nezapomeňte si několik mandlí nechat v celku, příp. je použijte na ozdobení sušenek (první sousto - bílkovina)