Snídaně - Semínka a mandle

Cookies z mandelády


Ingredience:

porce mandelády 
porce sušeného ovoce (švestky, meruňky - podle plánu)
asi čtvrt lžičky sody
špetka vanilky, příp. skořice
nepražené kakaové boby (nemusí být)
lžíce kokosového mléka nebo ghee (ve 2.fázi použijte olej
voda dle potřeby (nebo mandlové mléko)

Postup:

Doporučuji připravit si větší porci (dvou nebo trojnásobnou) a po upečení rozdělit. Z jedné porce upečete asi 4 - 5 sušenek (podle velikosti). Mandle a semínka, příp. jiné ořechy (od 3. fáze) pomelte nebo rozmixujte na hrubší mouku, přidejte sodu, vanilku (příp. další koření) a dobře promíchejte. Ovoce pomelte nebo nasekejte ponorným mixérem, přidejte k mandlím. Můžete přidat ještě menší množství kakaových bobů. Do těsta přilijte kokosové mléko, příp. máslo a vodu nebo olej a znovu zamíchejte. Těsto by mělo být mazlavé, ale ne tekuté. Těsto naberte lžící, vložte je na plech vystlaný pečicím papírem a rozmáčkněte na kolečka (na rozdíl od klasických cookies se vám na plechu tolik neroztečou). Pečte v mírně nahřáté troubě (cca 180°) asi 15 - 20 minut. Sušenky začnou trochu měnit barvu, ale měly by zůstat měkké.

Sušenky lze vzít s sebou v případě, že nesnídáte doma. Nezapomeňte si několik mandlí nechat v celku, příp. je použijte na ozdobení sušenek (první sousto - bílkovina)