Snídaně - Semínka a mandle
Carpaccio z melounu a mandelády
Ingredience:
porce melouna cantaloupe
porce mandlí a semínek
ořechový olej
lístky meduňky nebo aloisie
Postup:
Porci melouna okrájejte, překrojte na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Naskládejte na talíř, posypejte semínky a mandlemi (mohou být loupané, ale chutná i s neloupanými), ozdobte bylinkami a pokapejte ořechovým olejem. Nechte chvíli "odležet".
Tipy:
Pokud už nejste v přísné fázi, můžete meloun pokapat šťávou z citronu nebo limetky, příp. vyměnit mandle za vlašské ořechy. V přísné fázi carpaccio snídáme nebo (bez mandelády) využijeme jako dezert po obědě, později můžeme nabídnout i jako malé pohoštění návštěvám - krásně vypadá a ještě lépe chutná!