Luštěniny

Ratouille s klíčky

Ingredience:
  • porce mungo klíčků

  • porce zeleniny (rajče, cuketa, paprika, lilek)

  • cibule

  • sůl, mletý pepř

  • česnek dle chuti

  • svazeček čerstvého rozmarýnu a tymiánu (může být i sušený)

  • olivový olej

Postup:

Nakrájíme cibuli najemno, lilek, cuketu na kousky, papriky na proužky, rajče na kostičky, stroužky česneku na jemné plátky.

Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli, přidáme lilek, potom papriky, rajče, česnek a cuketu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a cca půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme klíčky a bylinky a stáhneme z ohně. Můžeme dochutit drceným česnekem. Olej přidáváme až do hotového jídla. Podáváme s žitným chlebem.

Tip: Pokud vám vyhovuje indická kuchyně, můžete vynechat bylinky a pokrm ochutit kurkumou a kořením garam masala, příp. římským kmínem.