Luštěniny

Ratouille s klíčky

Ingredience:

porce mungo klíčků 
porce zeleniny (rajče, cuketa, paprika, lilek)
cibule
sůl, mletý pepř
česnek dle chuti
svazeček čerstvého rozmarýnu a tymiánu (může být i sušený)
olivový olej

Postup:

Nakrájíme cibuli najemno, lilek, cuketu na kousky, papriky na proužky, rajče na kostičky, stroužky česneku na jemné plátky.
Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli, přidáme lilek, potom papriky, rajče, česnek a cuketu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a cca půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme klíčky a bylinky a stáhneme z ohně. Můžeme dochutit drceným česnekem. Olej přidáváme až do hotového jídla. Podáváme s žitným chlebem.

Tip: Pokud vám vyhovuje indická kuchyně, můžete vynechat bylinky a pokrm ochutit kurkumou a kořením garam masala, příp. římským kmínem.