Luštěniny

Ratatouille s falozemi  

Ingredience:
  • porce vařených fazolí

  • porce zeleniny (rajče, cuketa, paprika, lilek)

  • cibule

  • sůl, mletý pepř

  • česnek dle chuti

  • svazeček čerstvého rozmarýnu a tymiánu (může být i sušený)

  • olivový olej


Postup:

Nakrájíme cibuli najemno, lilek, cuketu na kousky, papriky na proužky, rajče na kostičky, stroužky česneku na jemné plátky.

Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli, přidáme lilek, potom papriky, rajče, česnek a cuketu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a cca půl hodiny dusíme. Přidáme vařené fazole a ještě chvíli necháme probublat. Na závěr přidáme ještě bylinky a stáhneme z ohně. Můžeme dochutit drceným česnekem. Olej přidáváme až do hotového jídla. Podáváme s žitným chlebem.

Pozn.: Pokrm výborně chutná i s cizrnou, příp. je možné luštěninu vyměnit za klíčky