Zeleninové přílohy

Pyré z tuřínu

Cuketové nudle jsem použila jako hlavní pokrm se sýrovou omáčkou. Výborné jsou i jako zeleninová příloha k masitým jídlům - na obrázku v kombinaci s pečenou rybou přelitou zeleným dipem.


Ingredience:
  • porce tuřínu

  • sůl

  • bylinky nebo restovaný pórek na ozdobu

  • za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)

Postup:

Očistěný tuřín pokrájejte na kousky a dejte vařit do hrnce s mírně slanou vodou. Uvařenou zeleninu rozmixujte na kaši (ponorným mixérem), osolte, přidejte olej nebo rozpuštěné ghee, dochuťte solí, příp. pepřem a dobře promíchejte.

Na talíři ještě můžete zdobit natěmi nebo pórkem orestovaným na trošce ghee.

Pyré je výborné jako příloha k masitým pokrmům. Na obrázku mu dělá společnost pečený králík.