Ryby

Pstruh pečený na bylinkách s mrkvovými hranolky

Ingredience:

filet ze pstruha 
porce mrkve (nebo jiné vhodné zeleniny)
provensálské bylinky 
sůl
stroužek česneku 
olivový (nebo jiný za studena lisovaný) olej

Postup:

Nejdříve si připravte zeleninové hranolky - mrkev (celer, černý kořen, kedlubnu) očistěte, nakrájejte na hranolky. Vložte na pekáč společně s česnekem nakrájeným na plátky, mírně podlijte vodou (ve 3. fázi můžete místo vody použít trošku bílého vína :-) ) . Rybu očistěte, osolte vevnitř i zvenčí, posypejte bylinkami a položte na pekáč k mrkvi. Můžete udělat několik zářezů do kůže a bylinky se solí vetřít do nich. Dejte péct do předehřáté trouby. Upečenou rybu přendejte na talíř, obložte hranolky z mrkve a přelijte vypečenou šťávou. Můžete přidat ještě trochu za studena lisovaného oleje, příp. rybu posypat petrželkou.