Ryby
Pstruh pečený na bylinkách s mrkvovými hranolky
Ingredience:
filet ze pstruha
porce mrkve (nebo jiné vhodné zeleniny)
provensálské bylinky
sůl
stroužek česneku
olivový (nebo jiný za studena
lisovaný) olej
Postup:
Nejdříve si připravte zeleninové hranolky - mrkev (celer, černý kořen, kedlubnu) očistěte, nakrájejte
na hranolky. Vložte na pekáč společně s česnekem nakrájeným na
plátky, mírně podlijte vodou (ve 3. fázi můžete místo vody použít
trošku bílého vína :-) ) . Rybu očistěte, osolte vevnitř i zvenčí,
posypejte bylinkami a položte na pekáč k mrkvi. Můžete udělat
několik zářezů do kůže a bylinky se solí vetřít do nich. Dejte péct
do předehřáté trouby. Upečenou rybu přendejte na talíř, obložte
hranolky z mrkve a přelijte vypečenou šťávou. Můžete přidat ještě
trochu za studena lisovaného oleje, příp. rybu posypat petrželkou.