Luštěniny
Pomazánka z tofu
Ingredience:
Postup:
porce bílého tofu
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
ocet balsamiko
za studena lisovaný olej
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
ocet balsamiko
za studena lisovaný olej
Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do mixéru. Přidáme sůl, pepř, ocet, olej, prolisovaný česnek a trochu vody. Mixujeme, až má hmota krémovitou strukturu, podle potřeby přidáme vodu.
Pomazánku podáváme s žitným chlebem a zeleninovou oblohou nebo salátem. Pokud pomazánku naředíme do podoby husté kaše (tofunézy), můžeme ji použít také jako zálivku na zeleninový salát.
Tip: Zkuste zaexperimentovat a základní pomazánku dochuťte např. najemno nakrájenou cibulkou, chilli papričkou apod. Dobře se doplňuje i se zeleninou najemno nastrouhanou, kterou přidáme k základní pomazánce (např. celer, mrkev, ředkvičky).