Tvaroh a sýry

Pomazánka z černého kořene s ricottou

Ingredience:
  • porce ricotty (lze použít i žervé nebo cottage)

  • černý kořen

  • sůl

  • bylinky dle chuti (pažitka, petrželka) - nejlépe čerstvé

  • olej

  • porce zeleniny na oblohu

Postup:

Ricottu v misce rozšlehejte s očištěným, najemno postrouhaným černým kořenem, olejem a solí. V této úpravě bude chutnat i dětem. Pokud chcete pomazánku chuťově výraznější, přidejte ještě pepř, příp. kousek prolisovaného česneku, pažitku. Můžete zaexperimentovat i s kouskem jemně nastrouhaného zázvoru, ředkve, ředkvičky apod.

Pomazánku ozdobte na talíři petrželkou, příp. plátky vhodné zeleniny (ředkvička). Jezte s žitným chlebem.

Výborná, jednoduchá a rychlá večeře.