Maso (mimo drůbež)

Polévka z tuřínu s masovými knedlíčky

Ingredience:

porce mletého hovězího masa 
porce zeleniny - tuřín, pórek
sůl, pepř, mletá paprika
čerstvé bylinky (libeček, petržel, pažitka)
olivový olej nebo ghee


Postup:

Mleté maso smíchejte se solí a pepřem a navlhčenýma rukama vytvořte menší kuličky. Pórek nakrájejte na kolečka, tuřín na kostky. Na trošce oleje nebo ghee orestujte pórek, přidejte kostky tuřínu, zasypejte lehce paprikou a podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí. Po uvaření rozmixujte ponorným mixérem. Dle potřeby zřeďte vodou, znovu uveďte do varu. Do polévky vhoďte knedlíčky, dochuťte pepřem a nechte chvíli povařit. Hotovou polévku na talíři ozdobte olejem a bylinkami. Podávejte s žitným chlebem nebo žitnými krutonky jako hlavní jídlo. 

Pozn.: Tuřín můžete nahradit jinou vhodnou zeleninou, zkusit můžete třeba kedlubnu.