Drůbež

Polévka z čerstvé zeleniny a drůbežího masa

Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.

Ingredience:

  • porce kuřecích nebo krůtích prsou
  • porce zeleniny dle plánu (mrkev, květák, celer, petržel, pastinák, kedlubna, pórek, kousek cibule)
  • sůl
  • celý pepř, nové koření, bobkový list
  • petrželka, celerová nať, pažitka, příp. libeček

Postup:

Maso nakrájené na kostky dáme vařit, přidáme koření, cibuli, sůl, celerovou nať a libeček. Očistíme a nakrájíme zeleninu a přidáme k masu. Vaříme do změknutí. Polévku můžeme scedit, koření vyjmeme, část zeleniny s trochou polévky rozmixujeme, pokud máme rádi polévku hustší. Zbylou část zeleniny a maso vrátíme do polévky. Na závěr zdobíme petrželkou a pažitkou.