Drůbež
Polévka z čerstvé zeleniny a drůbežího masa
Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.
Ingredience:
- porce kuřecích nebo krůtích prsou
- porce zeleniny dle plánu (mrkev, květák, celer, petržel, pastinák, kedlubna, pórek, kousek cibule)
- sůl
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- petrželka, celerová nať, pažitka, příp. libeček
Postup:
Maso nakrájené na kostky dáme vařit, přidáme koření, cibuli, sůl, celerovou nať a libeček. Očistíme a nakrájíme zeleninu a přidáme k masu. Vaříme do změknutí. Polévku můžeme scedit, koření vyjmeme, část zeleniny s trochou polévky rozmixujeme, pokud máme rádi polévku hustší. Zbylou část zeleniny a maso vrátíme do polévky. Na závěr zdobíme petrželkou a pažitkou.