Vejce

Placky z tuřínu s nepravou majonézou

Ingredience:
  • 1 vejce

  • porce zeleniny - tuřín, cibule, listové saláty na ozdobu

  • sůl, pepř

  • knäckebrotová strouhanka

  • na majonézu: 1 vařené vejce, sůl, pepř, za studena lisovaný olej, celozrnná hořčice, balzamikový ocet, příp. kousek sterilované okurky nebo cibule


Postup:Tuřín okrájejte a nastrouhejte najemno. Cibuli pokrájejte na malé kousíčky. Obojí smíchejte v míse s jedním rozšlehaným vejcem. Těsto dochuťte solí a špetkou pepře, dle potřeby zahustěte strouhankou z rozmixovaného knäckebrotu - těsto by mělo být husté. Lžící těsto přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a vytvarujte placky. Z jedné porce vytvoříte 2 - 3 placky. Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezačnou placky mírně hnědnout. Mezitím si připravte majonézu - vejce rozmixujte ponorným mixérem spolu s ostatními přísadami, dle potřeby nařeďte vodou. Na talíři ozdobte natěmi nebo listovými saláty. Podávejte s chlebem..