Ingredience:
-
1 vejce
-
porce zeleniny - tuřín, cibule,
listové saláty na ozdobu
-
sůl, pepř
-
knäckebrotová strouhanka
-
na majonézu: 1 vařené vejce, sůl,
pepř, za studena lisovaný olej, celozrnná hořčice, balzamikový
ocet, příp. kousek sterilované okurky nebo cibule
Postup:Tuřín okrájejte a nastrouhejte najemno. Cibuli pokrájejte na malé
kousíčky. Obojí smíchejte v míse s jedním rozšlehaným vejcem. Těsto
dochuťte solí a špetkou pepře, dle potřeby zahustěte strouhankou
z rozmixovaného knäckebrotu - těsto by mělo být husté. Lžící těsto
přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a vytvarujte placky.
Z jedné porce vytvoříte 2 - 3 placky. Pečte ve středně vyhřáté
troubě asi 20 minut, dokud nezačnou placky mírně hnědnout. Mezitím
si připravte majonézu - vejce rozmixujte ponorným mixérem spolu
s ostatními přísadami, dle potřeby nařeďte vodou. Na talíři ozdobte
natěmi nebo listovými saláty. Podávejte s chlebem..