Žitný chléb a placky
Pizza z žitné mouky
Ingredience:
100 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)
			
100 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)
Postup:
			Z 
			uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Na 
			válu ho vyválíme na 2 tenké placky a ty pak položíme na plech 
			vyložený pečicím papírem. 
Pak už pomažeme domácí rajčatovou omáčkou (pestem apod.), a 
			navrstvíme náplň dle chuti a možností plánu. Dáme do rozpálené 
			trouby a pečeme při 200°C cca 15 minut.
Pokud chcete dodržet principy jídelníčku dle metabolic balance 
			(nemíchat bílkoviny), můžete si připravit třeba pizzu z mozzarelly, 
			nebo špenátovou se sýrem, příp. pizzu s vejcem a špenátem. Další 
			variantou může být kuřecí maso a zelenina, tuňák a zelenina apod. 
Ve 
			4. fázi můžete pizzu dochutit i troškou strouhaného parmezánu.
			
Dobrou chuť :-)

