Maso (mimo drůbež)

"Pizza" z hovězího masa

Jedná se spíš o placku z hovězího masa. To podstatné pro pizzu - těsto - v této verzi chybí. Takovou "pizzu" si však můžete připravit již ve 2. fázi. Od 3. fáze se můžete pokusit o pizzu z žitné mouky.

Ingredience:

  • porce hovězího masa

  • porce zeleniny na pizzu - rajčata, žampiony, olivy, cuketa apod.

  • porce listové zeleniny na oblohu

  • sůl, pepř

  • italské bylinky

Postup:

Maso nakrájejte na kousky a umelte nebo nasekejte v sekáčku najemno. Maso si můžete namlít i do zásoby a uschovat v mrazáku.

Maso dochuťte solí, příp. špetkou pepře a promíchejte se lžičkou oleje. Navlhčete si ruce a na pečicím papíru z masa vytvořte tenčí placku. Rajčata chvíli poduste, stáhněte slupku a posekejte nebo rozmačkejte. Přidejte na placku, posypejte bylinkami. Potom dle vlastní úvahy a možností plánu poklaďte zeleninou - plátky podušených žampionů, oliv, cukety apod. Pečte v troubě 20 - 30 minut. Hotovou placku přendejte na talíř a obložte salátem.