Drůbež

Pikantní krůtí karbanátky s ostrým salátem
Ingredience:
porce krůtích prsou
1 stroužek česneku
lžička sójové omáčky Tamari
sůl, mletý pepř, chilli
petrželka
Postup:
Krůtí maso smíchejte s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli a nasekanou petrželkou. Hmotu dobře promíchejte. Ze směsi tvořte menší karbanátky, vložte je na plech vystlaný pečicím papírem a upečte v rozpálené troubě dozlatova. Mezitím si připravte salát.
Karbanátky přendejte na talíř, přidejte salát.
Salát z ředkve a okurky
Ingredience:
porce bílé ředkve nebo ředkviček, okurka, kousíček zázvoru
olej, balsamiko, sůl, pepř, chilli
Postup:
Ředkev pomocí škrabky nakrájejte na delší nudle, příp. nožem nakrájejte ředkvičky na nudličky. Okurku nakrájejte škrabkou na nudle, vynechejte střed. Okurku v misce posolte, aby mohla pustit přebytečnou vodu. Nechte chvíli stát a mezitím si připravte zálivku. Smíchejte ocet s olejem, solí, pepřem a kořením chilli. Přidejte najemno nastrouhaný kousíček zázvoru. Vodu z misky s okurkou vylejte a okurku pořádně vymačkejte, přidejte ředkev, zálivku a zamíchejte. Hotový salát můžete hned podávat, ale ještě lépe chutná, když ho připravíte předem a necháte odležet.