Maso (mimo drůbež)

Pečené miniburgery

Ingredience:

porce mletého hovězího masa
stroužek česneku
sůl, pepř, špetka pálivé papriky
půl lžičky sladké papriky 
bílé a červené zelí a mrkev na salát
balsamikový ocet
olej

Postup:

Miniburgery jsem připravovala v horkovzdušné fritéze, ale pokud ji nevlastníte, vystačíte s troubou a pečicím papírem. Předehřejte si troubu na  200 stupňů. Mleté maso smíchejte v míse s prolisovaným česnekem, kořením a solí. Vytvarujte miniburgery. Maso se krásně spojí, není rozhodně není třeba přidávat vejce, strouhanku a další přísady. Hotové "Burgery" přendejte na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte asi 20 minut, až budou dohněda. Pečené burgery jsou zdravější variantou oproti smaženým, navíc jsou vážně dobré a šťavnaté uvnitř.

Jako příloha se hodí zeleninové hranolky (na obrázku hranolky z tuřínu) nebo žitný chléb a salát. 
Zkuste si připravit zelný salát: Mrkev a zelí nasekejte na co nejtenčí proužky, podle chuti osolte a opepřete, přidejte balsamikový ocet a lžíci oleje. Salát je vhodné nachystat předem a nechat ho uležet v lednici. 
Výborný je i salát z kysaného zelí.