Maso (mimo drůbež)

Pečené miniburgery

Ingredience:

porce mletého hovězího masa
stroužek česneku
sůl, pepř, špetka pálivé papriky
půl lžičky sladké papriky 
bílé a červené zelí a mrkev na salát
balsamikový ocet
olej

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Mleté maso smíchejte v míse s prolisovaným česnekem, kořením a solí. Vytvarujte miniburgery a přendejte je na pečící papír na plech. Pečte asi 20 minut, až budou dohněda. Pečené burgery jsou zdravější variantou oproti smaženým, navíc jsou vážně dobré a šťavnaté uvnitř.

Jako příloha se hodí žitný chléb a salát. Zkuste si připravit zelný salát: Mrkev a zelí nasekejte na co nejtenčí proužky, podle chuti osolte a opepřete, přidejte balsamiko a lžíci oleje. Salát je vhodné nachystat předem a nechat ho uležet v lednici. Výborný je i salát z kysaného zelí.