Drůbež

Pečené krůtí maso se zeleninovou oblohou

Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.

Ingredience:

  • porce krůtích prsou

  • porce zeleniny dle plánu (rajče, paprika, okurka, ředkvičky, ředkev, listové saláty apod.

  • sůl, příp. koření dle vlastní chuti

Postup:

Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou a maso si připravit předem. Porci masa posolíme, vložíme do malého pekáčku, mírně podlijeme a upečeme v troubě. Může příp. dle chuti ještě okořenit paprikou, bylinkami, pepřem. Maso necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na jednotlivé porce.

Na talíři obložíme vhodnou zeleninou. Podáváme s žitným chlebem.