Drůbež
Pečené krůtí maso se zeleninovou oblohou
Maso ke snídani je méně obvyklá varianta, ale pokud tento návrh máte v plánu podobně jako já, zkuste si o víkendu dopřát masitou snídani.
Ingredience:
- 
				porce krůtích prsou 
- 
				porce zeleniny dle plánu (rajče, paprika, okurka, ředkvičky, ředkev, listové saláty apod. 
- 
				sůl, příp. koření dle vlastní chuti 
Postup:
Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou a maso si připravit předem. Porci masa posolíme, vložíme do malého pekáčku, mírně podlijeme a upečeme v troubě. Může příp. dle chuti ještě okořenit paprikou, bylinkami, pepřem. Maso necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na jednotlivé porce.
Na talíři obložíme vhodnou zeleninou. Podáváme s žitným chlebem.


