Luštěniny

Pečená cizrna 

Ingredience:

porce vařené cizrny (lze použít i cizrnu z konzervy ve slaném nálevu)
sůl, pepř, chilli koření

Postup:

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Vařenou cizrnu nechte okapat na cedníku a vsypte na plech, vystlaný pečícím papírem. Přidejte sůl a chilli. Cizrnu rozprostřete na pečicí papír, aby byla v jedné vrstvě. 
Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby - pečte do křupava. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.
Lze využít se zeleninou jako hlavní jídlo nebo jako zdravé mlsání k vínu či pivu. Je výborná i studená, takže ji lze použít např. i v situaci, kdy cestujete a nemůžete jídlo ohřívat.