Luštěniny

Palačinky z cizrnové mouky

Ingredience:

porce cizrnové mouky (vážíme jako luštěninu)

mangové pyré (můžeme použít i pyré z jiného ovoce, např. jablečné - bez cukru)
perlivá voda (dle potřeby)
špetka sody
porce zeleniny - na polévku


Postup:

Z porce libovolné zeleniny si připravte polévku. Cizrnovou mouku smíchejte s vodou (když použijete bublinkovou, bude těsto nadýchanější), můžete přidat špetičku jedlé sody. Našlehejte, aby nebyly v těstě žmolky a nechte chvíli odstát. Těsto by mělo mít konzistenci hustšího těsta na lívance. Opečte na teflonové pánvi z každé strany do zlatova. Palačinky podávejte s ovocným pyré, můžete ještě ozdobit kousky ovoce.

Porci bílkoviny v tomto případě zastupuje cizrnová mouka - v podobě "na sladko", porci zeleniny si dodáte v polévce.

Pokud podobně jako já sladká jídla nemusíte, zkuste si vyrobit slanou variantu. Polévku vynechejte a připravte si k palačince náplň z čerstvého baby špenátu.