Vejce

Omeleta se žampiony 

Ingredience:

  • 1 - 2 vejce (dle plánu)

  • kousek cibule

  • porce žampionů

  • sůl

  • další zelenina na ozdobu (baby špenát, rukola, kousek rajčete apod.)



Postup:

Na rozpálené pánvi opečeme drobně pokrájenou cibuli, vložíme nakrájené, předem podušené žampiony, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a trochou vody a upečeme omeletu. Na talíři doplníme čerstvou zeleninu dle plánu.

Žampiony lze nahradit i jinými houbami, popř. cibuli vyměnit za pórek.

Podobně lze připravit i slané vaječné omelety (bez cibule a žampionů), které po upečení naplníte různými náplněmi z dušené zeleniny a na talíři přehnete. Výborné jsou omelety se špenátem, který lze připravit bez obvyklého zahušťování či smetany - ochucený pouze cibulí, solí, pepřem a česnekem