Ryby

Okoun nilský s omáčkou z pastináku a chřestu

Ingredience:

filet z okouna zelenina - mrkev, pórek, pastinák, chřest (použila jsem chřest z konzervy v mírně slaném nálevu)
pažitka
sůl
pepř, příp. trocha kmínu
balsamikový ocet
za studena lisovaný olej nebo ghee máslo (od 3. fáze)

Postup:

Porci ryby osolte, posolte, lehce opepřete, příp. můžete přidat trochu kmínu. Společně s mrkví nakrájenou vroubkovaným nožem na kolečka dejte vařit na páru (nebo upéct do trouby). Ryba je hotová do 10 minut. Mezitím si připravte omáčku. Na kastrolku na trošce oleje nebo ghee orestujte pórek nakrájený na kolečka (kousek pórku si nechte bokem na ozdobu), přidejte na kostky nakrájený pastinák, orestujte a nechte dusit do změknutí. Přidejte chřest a ponorným mixérem rozmixujte na omáčku. Dochuťte solí, příp. přidejte trošku balsamikového octa. Upečenou rybu přendejte na talíř, přelijte omáčkou, ozdobte kolečky mrkve a nakrájeným pórkem, pažitkou nebo jinými bylinami dle chuti.