Ryby
Okoun nilský s omáčkou z pastináku a chřestu
Ingredience:
filet z okouna zelenina - mrkev, pórek,
pastinák, chřest (použila jsem chřest z konzervy v mírně slaném
nálevu)
pažitka
sůl
pepř, příp. trocha kmínu
balsamikový ocet
za studena lisovaný olej nebo
ghee máslo (od 3. fáze)
Postup:
Porci ryby osolte, posolte, lehce opepřete, příp. můžete přidat
trochu kmínu. Společně s mrkví nakrájenou vroubkovaným nožem na
kolečka dejte vařit na páru (nebo upéct do trouby). Ryba je hotová
do 10 minut. Mezitím si připravte omáčku. Na kastrolku na trošce
oleje nebo ghee orestujte pórek nakrájený na kolečka (kousek pórku
si nechte bokem na ozdobu), přidejte na kostky nakrájený pastinák,
orestujte a nechte dusit do změknutí. Přidejte chřest a ponorným
mixérem rozmixujte na omáčku. Dochuťte solí, příp. přidejte trošku
balsamikového octa. Upečenou rybu přendejte na talíř, přelijte
omáčkou, ozdobte kolečky mrkve a nakrájeným pórkem, pažitkou nebo
jinými bylinami dle chuti.
