Ryby
Okoun nilský s omáčkou z pastináku a chřestu
Ingredience:
filet z okouna zelenina - mrkev, pórek, 
				pastinák, chřest (použila jsem chřest z konzervy v mírně slaném 
				nálevu)
pažitka
sůl
pepř, příp. trocha kmínu
balsamikový ocet
za studena lisovaný olej nebo 
				ghee máslo (od 3. fáze)
Postup:
Porci ryby osolte, posolte, lehce opepřete, příp. můžete přidat 
			trochu kmínu. Společně s mrkví nakrájenou vroubkovaným nožem na 
			kolečka dejte vařit na páru (nebo upéct do trouby). Ryba je hotová 
			do 10 minut. Mezitím si připravte omáčku. Na kastrolku na trošce 
			oleje nebo ghee orestujte pórek nakrájený na kolečka (kousek pórku 
			si nechte bokem na ozdobu), přidejte na kostky nakrájený pastinák, 
			orestujte a nechte dusit do změknutí. Přidejte chřest a ponorným 
			mixérem rozmixujte na omáčku. Dochuťte solí, příp. přidejte trošku 
			balsamikového octa. Upečenou rybu přendejte na talíř, přelijte 
			omáčkou, ozdobte kolečky mrkve a nakrájeným pórkem, pažitkou nebo 
			jinými bylinami dle chuti. 


