Vejce

Metabolický "caesar" salát s vejcem  

V některých nových plánech se objevuje kombinace dvou vajec, zeleniny a brambory. Zkuste si vyrobit bramborák. Protože do bramboráku využijete maximálně jedno vejce, druhé můžete pro změnu zapéct.


Ingredience:
  • 2 vařená vejce

  • porce zeleniny - směs listových salátů, ředkvičky, rajče, olivy (nebo jiná zelenina dle preferencí a plánu)

  • lžíce oleje, balzamikový ocet

  • sůl, pepř

  • plátek celožitného chleba


Postup:

Vejce uvařte natvrdo. Zeleninu operte, listové saláty natrhejte, rajče, olivy, ředkvičku nakrájejte. Naaranžujte na talíř. Připravte si "majonézu". Polovinu vejce společně s olejem a balzamikovým octem rozmixujte, dle potřeby nařeďte vodou. Dochuťte solí, pepřem (můžete přidat i lžičku celozrnné hořčice). Zbytek vajec nakrájejte na čtvrtky, přidejte na talíř k salátu a přelijte majonézou. Plátek chleba nakrájejte na kostky, nasucho opečte na pánvi, pokapejte zbytkem oleje a přidejte na talíř.