Vejce

Metabolický "caesar" salát s vejcem  


Ingredience:

2 vařená vejce
porce zeleniny - směs listových salátů, ředkvičky, rajče, olivy (nebo jiná zelenina dle preferencí a plánu)
lžíce za studena lisovaného oleje
balzamikový ocet
sůl, pepř
plátek celožitného chleba


Postup:

Vejce uvařte natvrdo. Zeleninu operte, listové saláty natrhejte, rajče, olivy, ředkvičku nakrájejte. Naaranžujte na talíř. Připravte si "majonézu". Polovinu vejce společně s olejem a balzamikovým octem rozmixujte, dle potřeby nařeďte vodou. Dochuťte solí, pepřem (můžete přidat i lžičku celozrnné hořčice). Zbytek vajec nakrájejte na čtvrtky, přidejte na talíř k salátu a přelijte majonézou. Plátek chleba nakrájejte na kostky, nasucho opečte na pánvi, pokapejte zbytkem oleje a přidejte na talíř.