Tvaroh a sýry

Metabolická zelňačka

Ingredience: 

porce sýra cottage (nebo jiného vhodného sýra)
porce kysaného zelí
další
zelenina - menší mrkev, kousek celeru, kousek petržele
sušené houby (nebo houbové koření)
sůl
bobkový list, majoránka

Postup:

Celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, mrkev na kolečka. V hrnci uvařte zelí, pokud je příliš kyselé, část vody slijte. Přidejte zeleninu, houby, koření a vařte do měkka. Z polévky odstraňte bobkový list a vlijte do ní porci sýra (ještě předtím nezapomeňte 1 - 2 lžičky sýra strčit do pusy.

Podávejte s žitným chlebem.

Tipy: Pokud vynecháte sýr, je možné polévku doplnit např. fazolemi nebo porcí tofu, které nakrájíte na kostičky a prohřejete v polévce.