Maso (mimo drůbež)

Metabolická gulášová polévka

Ingredience: 

porce mletého hovězího masa
porce zeleniny - kousek cibule, tuřín, příp. celer 
sůl, pepř, mletá paprika, kmín, majoránka
stroužek česneku
olej


Postup:

Cibuli jemně nakrájejte a orestujte v nepřilnavém hrnci dorůžova, přidejte maso a krátce je osmahněte. Maso zaprašte paprikou, znovu mírně osmahněte, zalijte trochou vody, osolte a duste téměř doměkka. Zvlášť si uvařte na kostky nakrájenou zeleninu (tuřín, příp. celer), po uvaření rozmixujte a přidejte do hrnce s masem - pyré ze zeleniny vám nahradí jíšku. Nechte ještě chvíli vařit, dochuťte kmínem, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.

Podávejte s žitným chlebem, ve 3. fázi můžete chléb nahradit bramborou, kterou přidáte do polévky, příp. místo brambor použít topinambury (zelenina). Na talíři ještě dochuťte kvalitním za studena lisovaným olejem.