Ingredience:
porce lilku
porce kozího nebo jiného sýra
1 menší rajče
sůl, pepř
1 chilli paprička (nemusí být)
bylinky (petržel, máta meduňka
aj.)
stroužek česneku
lžíce olivového oleje
Postup:
Lilek očistíme, ukrojíme konce a nakrájíme ho podélně na plátky cca
0,7 cm silné. Rychle opečeme na grilu. Rozložíme na talíř, lehce
osolíme a opepříme. Na každý plátek lilku položíme kousek sýra, dále
plátek rajčete, kousíčky nasekané papričky. Posypeme nakrájenou
petrželkou a svineme. Rolády napíchneme na jehlu, aby se nám
nerozjely, a dáme na chvíli zpět na gril. Rolády sundáme v okamžiku,
kdy se sýr začne tavit. Přendáme na talíř a přelijeme olejem
smíchaným s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami, solí a
pepřem.
Pokud nemáte rádi kozí sýr, můžete použít např. mozzarellu, čerstvý
sýr s bylinkami apod.
Od
3. fáze je možné připravit k roládám jogurtový dip: Olejovou
zálivku smícháme se lžící bílého jogurtu a přidáme na talíř
k roládám.