Drůbež

Letní salát s grilovaným kuřecím masem

Ingredience:

porce kuřecích prsou
zelenina na salát (směs listových salátů, ředkvička, rajče, paprika apod.)
½ avokáda
sušené bylinky - tymián, oregano, rozmarýn (nemusí být)
sůl, pepř 
za studena lisovaný olej
balsamikový ocet
kousek prolisovaného česneku (nemusí být)

Postup:

Kuřecí prso osolte, okořeňte česnekem a bylinkami dle vlastní chuti a nasucho ogrilujte na kontaktním grilu. Vychladnuté maso nakrájejte na větší nudličky. Polovinu vyzrálého avokáda vložte do mixéru, přidejte trochu vody, olej, ocet, dochuťte solí a pepřem, příp. kouskem prolisovaného česneku a rozmixujte. Na talíř naskládejte opranou a nakrájenou zeleninu, kousky masa, přelijte zálivkou, příp. ještě přidejte krutony z žitného chleba nasucho opražené na pánvi.

Výborný oběd vhodný i do krabičky s sebou do práce!

Variace: Pokud nemáte v plánu avokádo nebo ho nemáte rádi, můžete místo avokádové zálivky připravit mou oblíbenou zálivku pikantní - stačí rozmíchat trochu vody s octem, solí, pepřem, lžičkou celozrnné hořčice, příp. kouskem prolisovaného česneku.