Luštěniny

Květáková kari polévka s cizrnou 

Ingredience:
  • porce květáku

  • porce cizrny předem uvařené (nebo z konzervy)

  • kousek cibule

  • stroužek česneku

  • sůl, pepř, kari koření, kurkuma, příp. garam masala

  • jarní cibulka nebo natě na ozdobu

  • olivový olej


Postup:
V hrnci zahřejte trošku oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte omytý a na růžičky rozdělený květák, česnek a koření a chvíli opékejte. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a vařte, dokud květák nezměkne. Polévku rozmixujte a přidejte do ní porci cizrny. Nechte chvíli povařit, případně dosolte, opepřete. Na talíři ozdobte natěmi, přidejte lžíci olivového oleje. Jako příloha se výborně hodí žitný chléb.