Drůbež
Kuřecí nugety
Ingredience:
				porce kuřecích prsou
zelenina na salát (směs listových salátů, ředkvička, rajče apod.)
½ avokáda
knäckebrot na strouhanku
sušené bylinky - tymián, oregano, rozmarýn 
sůl, pepř
za studena lisovaný olej
balsamikový ocet
kousek prolisovaného česneku (nemusí být)
Postup:
			Kuřecí prso nakrájíme na nugety. 
			Osolíme, příp. lehce potřeme prolisovaným česnekem. Připravíme si 
			bylinkovou strouhanku - knäckebrot rozdrtíme v mixéru a smícháme se 
			sušenými bylinkami. Strouhanky si můžeme připravit víc a uložit ji 
			do uzavřené krabičky. 
Rozpálíme si troubu. Kuřecí nugety 
			potřeme olejem a obalíme ve strouhance. Pokud chceme nugety 
			pikantnější, do oleje přidáme kousek prolisovaného česneku.  Vložíme 
			do pekáčku, který jsme vystlali pečicím papírem a dáme péct. Mezitím 
			si připravíme salát. Listové saláty a nakrájenou zeleninu 
			naaranžujeme na talíř. Polovinu avokáda zbaveného slupky nakrájíme 
			na kousky, vložíme do mixéru, přidáme olej, ocet, sůl, pepř, příp. 
			kousek prolisovaného česneku. Dle potřeby naředíme vodou. 
			Rozmixujeme dohladka na dip, který přidáme k salátu. Přidáme upečené 
			nugety. Pokud nám plán dovolí, můžeme si ještě nasucho opéct plátek 
			celožitného chleba jako tzv. metabolickou topinku. Krajíc chleba 
			opečeme v topinkovači nebo toustovači (lze i na pánvi bez tuku). 
			Pokapeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali bylinky a česnek.  
Takto připravené nugety jsou výtečné, velmi šťavnaté a přitom zcela odpovídají principům metabolic balance - recept můžete využít již ve 2. fázi s olejem.
Tip: Pro změnu si můžete k nugetám připravit i "bramborový" salát (bez brambor a majonézy) z kořenové zeleniny.

