Drůbež

Kuřecí nudličky s brokolicovým kuskusem

Květákovou rýži už asi znáte. Zkuste si připravit podobným způsobem kuskus - vhodnou zeleninu posekáte podobně jako květák, ale na velmi jemná zrníčka, připomínající kuskus. Ve 4. fázi můžete k zeleninovému kuskusu přidat i malou porci celozrnného kuskusu jako přílohu.

Ingredience:

  • porce kuřecích prsou

  • porce brokolice, příp. lze použít romanesco nebo zelený květák

  • zelenina na salát - listové saláty, příp. kousek rajčete apod.

  • sůl, mletý pepř, špetka římského kmínu, příp. sušené bylinky

  • kousek prolisovaného česneku (lze i bez)

  • za studena lisovaný olej (ghee ve 3. fázi)

Postup:
Nejprve si připravte "kuskus". Brokolici očistěte a rozdělte na drobné růžičky. Nasekejte v sekáčku najemno. Lze i rozmixovat v mixéru, nepoužívejte ale mixér tyčový - vznikla by kaše. Jemnou drť dochuťte solí (nebo bylinkovou solí bez glutamátu) a dalším kořením a nechte krátce dusit. Hotový kuskus smíchejte s olejem. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, posolte a na pánvi orestujte. Mezitím si připravte na talíř zeleninovou oblohu. Přidejte kopeček kuskusu, obložte nudličkami masa.