Drůbež

Kuře na paprice

Ingredience:

porce kuřecích prso
kousek cibule 
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, pastinák - dle chuti a jídelního plánu)
sůl, sladká paprika, uzená paprika
olej

Postup:

Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje (lze i bez oleje na nepřilnavé pánvi nebo s troškou vody), zasypeme sladkou paprikou. Kuřecí prsa osolíme, přidáme na pánev k cibuli, podlijeme a pro výraznější chuť okořeníme ještě uzenou paprikou. Zeleninu nakrájíme na kostky a společně s masem dusíme do změknutí. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a omáčkou přelijeme maso. Omáčka připomíná tradiční kuře na paprice, v metabolické úpravě je výborná i bez smetany.

Tip: Od 3. fáze můžeme omáčku zjemnit kouskem ghee a jako přílohu využít malou porci celozrnných těstovin.