Drůbež

Krůtí prsa v římském hrnci

Ingredience:

porce krůtích prsou (vcelku)
porce zeleniny - šalotky, mrkev, tuřín, řapíkatý celer apod. 
sůl, pepř
stroužek česneku
čerstvé (příp. mražené) bylinky - oregano, šalvěj, rozmarýn
olej

Postup:

Maso je vhodné předem naložit do směsi oleje s kořením, bylinkami a prolisovaným česnekem. Na povrchu maso několikrát mírně nařízněte a vtlačte do něj česnekovou pastu. Římský hrnec předem namočte. Krůtí prsa krátce orestujte na rozpálené pánvi, vložte do římského hrnce, přidejte zeleninu nakrájenou na větší kostky a pečte do změknutí. Takto připravené maso zůstane krásně šťavnaté.

TIP: Od 3. Fáze je možné přidat do šťávy kousek ghee, příp. k zelenině a masu přidat ještě bramboru.