Drůbež

Krůtí prsa v římském hrnci

Ingredience:

  • porce krůtích prsou (vcelku)

  • porce zeleniny - šalotky, mrkev, tuřín

  • sůl, pepř

  • stroužek česneku

  • čerstvé (příp. mražené) bylinky - oregano, šalvěj, rozmarýn

  • olej

Postup:

Maso je vhodné předem naložit do směsi oleje s kořením, bylinkami a prolisovaným česnekem. Na povrchu maso několikrát mírně nařízněte a vtlačte do něj česnekovou pastu. Římský hrnec předem namočte. Krůtí prsa krátce orestujte na rozpálené pánvi, vložte do římského hrnce, přidejte zeleninu nakrájenou na větší kostky a pečte do změknutí. Takto připravené maso zůstane krásně šťavnaté.

TIP: Od 3. Fáze je možné přidat do šťávy kousek ghee, příp. k zelenině a masu přidat ještě bramboru.