Tvaroh a sýry

Krémová polévka z fenyklu

Ingredience:
  • porce fenyklu

  • kousek mrkve, celeru a petržele

  • 1 šalotka

  • 1 porce sýru žervé (nebo jiného sýra, výborný je např. i Cottage)

  • sůl, pepř

  • menší stroužek česneku

  • olivový olej

  • zeleninový vývar

Postup:
Nejdříve orestujte nasekanou šalotku a česnek, po chvíli přidejte fenykl nakrájený na plátky (nať schovejte na ozdobu), přidejte celer a petržel nakrájenou na kostičky a na kolečka nakrájený kousek mrkve. Ještě pár minut opékejte. Zalejte vývarem a vařte asi 15 minut, dokud není zelenina měkká. Jakmile se tak stane, stáhněte hrnec z plotýnky. Pokud chcete mrkev použít na ozdobu, vyndejte ji, do polévky přidejte žervé a rozmixujte. Nezapomeňte si kousek sýra strčit do pusy (začínáme bílkovinou). :-D Dochuťte solí a pepřem, můžete přidat ještě kousek prolisovaného česneku. Na talíři ozdobte kolečky mrkve a nasekanou fenyklovou natí. Podávejte s žitným chlebem.