Tvaroh a sýry
Krémová polévka z fenyklu
Ingredience:
-
porce fenyklu
-
kousek mrkve, celeru a petržele
-
1 šalotka
-
1 porce sýru žervé (nebo jiného sýra, výborný je např. i Cottage)
-
sůl, pepř
-
menší stroužek česneku
-
olivový olej
-
zeleninový vývar
Postup:
Nejdříve orestujte nasekanou šalotku a česnek, po chvíli přidejte
fenykl nakrájený na plátky (nať schovejte na ozdobu), přidejte celer
a petržel nakrájenou na kostičky a na kolečka nakrájený kousek
mrkve. Ještě pár minut opékejte. Zalejte vývarem a vařte asi 15
minut, dokud není zelenina měkká. Jakmile se tak stane, stáhněte
hrnec z plotýnky. Pokud chcete mrkev použít na ozdobu, vyndejte ji,
do polévky přidejte žervé a rozmixujte. Nezapomeňte si kousek sýra
strčit do pusy (začínáme bílkovinou). :-D Dochuťte solí a pepřem,
můžete přidat ještě kousek prolisovaného česneku. Na talíři ozdobte
kolečky mrkve a nasekanou fenyklovou natí. Podávejte s žitným
chlebem.