Tvaroh a sýry

Krémová polévka z červené řepy

Ingredience:
  • porce řepy

  • kousek pórku nebo cibule

  • 1 porce vhodného sýra (použila jsem ricottu)

  • sůl, pepř

  • zeleninový vývar

  • lžička ghee (lze použít i olej nebo tuk zcela vynechat)

  • bazalka (či jiné bylinky na ozdobu)

  • lžička balzamikového octa (lze vynechat)

Postup:
Řepu nakrájejte na kostičky, pórek na plátky, cibuli nasekejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm chvíli podusit cibuli. Přidejte řepu a několik minut restujte. Zeleninu lze zalít vývarem a restování zcela vynechat, olej přidat až do hotové polévky (nebo - prvních 14 dní přísné fáze - olej nepřidávat vůbec). Nechte vařit do změknutí, bude to trvat si půl hodiny. Po uvaření obsah hrnce rozmixujete, dochuťte octem, solí, pepřem a na talíři ještě zašlehejte porci sýra. Polévku ozdobte lístky bazalky.