Tvaroh a sýry
Krémová polévka z červené řepy
Ingredience:
porce řepykousek pórku nebo cibule
porce vhodného sýra (použila
jsem ricottu)
sůl, pepř
zeleninový vývar
lžička ghee (lze použít i olej
nebo tuk zcela vynechat)
bazalka (či jiné bylinky na
ozdobu)
lžička balzamikového octa (lze
vynechat)
Postup:
Řepu nakrájejte na kostičky, pórek na plátky, cibuli nasekejte
najemno. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm chvíli podusit
cibuli. Přidejte řepu a několik minut restujte. Zeleninu lze zalít
vývarem a restování zcela vynechat, olej přidat až do hotové polévky
(nebo - prvních 14 dní přísné fáze - olej nepřidávat vůbec). Nechte
vařit do změknutí, bude to trvat si půl hodiny. Po uvaření obsah
hrnce rozmixujete, dochuťte octem, solí, pepřem a na talíři ještě
zašlehejte porci sýra. Polévku ozdobte lístky bazalky.