Zeleninové přílohy
Pyré z černého kořene
Ingredience:
porce černého kořene
sůl, pepř
bylinky na ozdobu
za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)
porce černého kořene
sůl, pepř
bylinky na ozdobu
za studena lisovaný olej nebo ghee (od 3.fáze)
Postup:
Očistěný černý kořen pokrájejte na kousky a dejte vařit do hrnce
s mírně slanou vodou, do které jste přidali trochu octa. Uvařenou
zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši (ponorným mixérem),
osolte, přidejte olej nebo rozpuštěné ghee, dochuťte solí, příp.
pepřem a dobře promíchejte.
Na
talíři ještě můžete zdobit natěmi. Výborně chutná s kouskem na
kolečka nakrájeným a na ghee orestovaným pórkem.
Pyré je výborné jako příloha k masitým pokrmům. Na obrázku mu dělá společnost metabolická sekaná z drůbežího masa.