Houby

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.
Ingredience:
  • porce hlívy ústřičné

  • porce zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, petržel) nebo porce hub (místo zeleniny lze navážit např. žampiony, příp. jiné houby)

  • cibule

  • česnek

  • sůl, pepř, paprika, majoránka

  • kousek cukety na zahuštění

Postup:
Očištěnou a nakrájenou hlívu krátce povařte. Na trošce oleje orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte papriku a krátce osmahněte. Přidejte hlívu a další houby a zeleninu. Zalejte vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte povařit. Do polévky prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, majoránku. Na zahuštění lze použít rozvařenou a rozmixovanou cuketu. Podávejte s žitným chlebem.