Houby

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.

Ingredience:

porce hlívy ústřičné
porce zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, petržel) nebo porce hub (místo zeleniny lze navážit např. žampiony, příp. jiné houby)
cibule
česnek
sůl, pepř, paprika,
majoránka
kousek cukety na zahuštění

Postup:
Očištěnou a nakrájenou hlívu krátce povařte. Na trošce oleje orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte papriku a krátce osmahněte. Přidejte hlívu a další houby a zeleninu. Zalejte vodou nebo zeleninovým vývarem a nechte povařit. Do polévky prolisujte česnek, přidejte sůl, pepř, majoránku. Na zahuštění lze použít rozvařenou a rozmixovanou cuketu. Podávejte s žitným chlebem.