Houby
Kari z houby shiitake a divoké rýže

Ingredience:
porce houby shiitake
porce divoké rýže
mrkev, řapíkatý celer, čínské
nebo špičaté zelí (příp. vhodná zelenina dle plánu)
cibule nebo pórek
sůl
pepř
kari koření (nebo
domácí kari pasta)
čerstvá nebo mletá sušená citronová tráva
(nemusí být)
špetka chilli (nemusí být)
lžička sójové omáčky Tamari
lžíce oleje
Postup:
Rýži si předem uvařte podle návodu. Shiitake pokrájejte na větší nudličky. Na trošce oleje orestujte jemně nakrájenou cibulku, přidejte houby, zeleninu, koření, sójovou omáčku, podlijte vodou a duste do změknutí. Přidejte uvařenou rýži a nechte ještě chvíli společně prohřát, aby prolnuly chutě.
Ve 3. fázi můžete zjemnit lžičkou kokosového mléka. Pokud nemáte v plánu rýži, lze připravit kari i bez ní a doplnit chlebem, nebo si rýži přidáte ve 3. fázi.