Luštěniny

Kari s červenou čočkou 


Ingredience:

porce červené čočky
porce zeleniny - kousek cibule, mrkev, kousek petržele

kousek zázvoru
lžíce domácí kari pasty (nebo kari koření bez glutamátu)
stroužek česneku
olej
kousek čerstvého koriandru (příp. zázvorové máty) na ozdobu
kokosové mléko (od 3. fáze)


Postup:

Najemno nakrájenou cibuli opečte na pánvi spolu s nasekaným zázvorem, po chvíli přidejte oloupaná půlkolečka mrkve a petržele a po asi 3 minutách i kari pastu a nasekaný česnek. Promíchejte, aby se mrkev v koření obalila, přidejte propláchnutou čočku a dle potřeby vodu.

Osolte a povařte 15 - 20 minut do změknutí. Od 3. fáze můžete dochutit lžící kokosového mléka. Podávejte s čerstvým koriandrem.