Maso (mimo drůbež)

Karbanátky s černým kořenem

Ingredience:

  • porce mletého hovězího masa

  • porce zeleniny - cibule, černý kořen (nebo jiná kořenová zeleniny)

  • stroužek česneku

  • sůl, pepř

  • směs listových salátů, balzamikový ocet, olej, sůl a pepř na salát

  • knäckebrot na strouhanku

Postup:

Mleté maso smíchejte v míse s najemno nastrouhaným černým kořenem, cibulí, solí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dle potřeby zahustěte strouhankou. Navlhčenýma rukama vytvarujte karbanátky a přendejte je na pečící papír na plech. Pečte asi 30 minut. Mezitím si připravte salát.

Zelenina dodá karbanátkům kromě objemu především na chuti - jsou nádherně šťavnaté i z libového masa a bez smažení na tuku.