Ryby

Kapří hranolky s pikantním salátem

Ingredience:

porce kapřích filetů (nebo jiné vhodné ryby)
Na marinádu: 1 - 2 stroužky česneku, mletý kmín, sůl, mletý zázvor, špetka chilli, sójová omáčka Tamari, mletá paprika 
Na salát: porce okurky, mrkve, ředkvičky nebo ředkve, sůl, pepř, ocet, olej

Postup:

Nejprve si připravíme rybu. Filet nakrájíme na hranolky cca 1,5 cm široké. Česnek prolisujeme, přísady na marinádu smícháme v misce a v marinádě obalíme kapří hranolky. Necháme asi hodinu marinovat. Připravené hranolky posypeme sladkou paprikou a dáme grilovat na kontaktní gril.

Mezitím si připravíme salát. Očištěnou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme, vmícháme za studena lisovaný olej. Necháme chvíli odležet.