Ryby

Kapr v bylinkové strouhance

Ingredience:

  • filet z kapra

  • zelenina na salát (směs listových salátů, ředkvička, rajče, olivy apod.)

  • knäckebrot na strouhanku

  • sušené bylinky - tymián, oregano, rozmarýn

  • sůl, pepř, sladká paprika, sušený česnek (nebo stroužek prolisovaného česneku)

  • za studena lisovaný olej

  • balsamikový ocet

Postup:

Maso z kapra osolíte, příp. lehce potřete prolisovaným česnekem. Připravte si bylinkovou strouhanku - knäckebrot rozdrťte v mixéru, přendejte do misky a smíchejte se sušenými bylinkami, paprikou, pepřem, sušeným česnekem. Strouhanky si můžete připravit víc a uložit ji do uzavřené krabičky pro další potřebu.

Rozpalte si troubu. Porci kapra obalte v bylinkové strouhance. Vložte na plech, který jste vystlali pečicím papírem a dejte péct. Mezitím si připravte salát. Listové saláty a nakrájenou zeleninu naaranžujte na talíř. Zalijte zálivkou z oleje, octa, soli, pepře. Pokud chcete zálivku pikantnější, můžeme přidat ještě lžičku celozrnné hořčice. Na talíř přidejte "smaženého" kapra. Takto připravený kapr je výborný, velmi šťavnatý a přitom zcela odpovídá principům metabolic balance - recept můžete využít již ve 2. fázi s olejem.

Od 3. fáze s přílohami si můžete připravit i "metabolický" bramborový salát - stačí vynechat vejce.