Maso (mimo drůbež)

Kančí medailonky s černým kořenem

Ingredience:

  • porce kančí kýty (lze využít i jinou zvěřinu)

  • porce zeleniny (cibule, černý kořen)

  • sůl, mletý pepř, drcený kmín, divoké koření

  • olej nebo ghee na přílohu (od 3. fáze)

  • ocet

Postup:

Z kančí kýty nakrájejte medailonky. Osolte, okořeňte pepřem a drceným kmínem a na pánvi zprudka opečte. Přidejte nakrájenou cibuli a krátce orestujte. Mírně podlijte vodou nebo vývarem a duste doměkka. Dochuťte kořením na divočinu.

Připravte si černý kořen - oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Dejte vařit do mírně osolené vody, do které jste přidali trochu octa. Po uvaření černý kořen sceďte, nechte okapat a orestujte na pánvi na trošce ghee (lze i bez, případně restování vynechat). Naaranžujte na talíř, lehce osolte a opepřete a ozdobte petrželkou. Přidejte medailonky, příp. ještě ozdobte listovým salátem.