Maso (mimo drůbež)
Kančí medailonky s batátovými hranolky
Ingredience:
porce kančí kýty (lze využít i jinou zvěřinu)
porce zeleniny (batát nebo jiná zelenina vhodná na hranolky, příp. žampiony nebo jiné houby na ozdobu)
sůl, divoké koření, příp. ještě špetka houbového koření
olej nebo ghee na přílohu (od 3. fáze)
Postup:
Z kančí kýty nakrájejte medailonky, příp. celou porci masa osolte a vložte na rozpálený kontaktní gril. Porci batátu oloupejte, nakrájejte hranolky a vložte do rozpálené trouby nebo horkovzdušné fritézy.
Hotové maso vložte do mísy a pokapejte olejem ochuceným divokým kořením, od 3. fáze můžete ještě přidat kousíček ghee. Mísu přikryjte a nechte maso chvíli "dojít". Mezitím ještě ogrilujte připravené na plátky pokrájené žampiony (nebo jiné houby).
Maso, hranolky i houby naaranžujte na talíř, dle chuti dosolte a ozdobte petrželkou.