Maso (mimo drůbež)

Kančí maso na divoko

Ingredience:
  • porce kančí kýty (lze využít i jinou zvěřinu)

  • porce zeleniny (mrkev, celer, petržel, rajče, kousek dýně)

  • kousek cibule

  • sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, tymián

  • olej nebo ghee (od 3. fáze)


Postup:

Plátek kančí kýty osolte. Cibuli pokrájejte najemno, kořenovou zeleninu a dýni na kostky. Zeleninu (mimo dýni) vložte do nádoby na rozehřátý olej a nechte zprudka orestovat dozlatova. Přidejte kančí maso, kostky dýně, rajče nakrájené na kostky, koření, podlijte vodou a nechte dusit. Pokud nemáte rádi slupku a semínka z rajčete, poduste si je zvlášť a propasírujte, teprve potom přidejte do šťávy. Když je maso měkké, vyjměte ho a udržujte v teple. Odstraňte koření a zeleninu rozmixujte na omáčku. Na talíř naaranžujte plátek masa a přelijte omáčkou. Od 3. fáze s přílohami můžete ještě doplnit malou porcí celozrnných těstovin.