Maso (mimo drůbež)

Kančí maso na divoko


Ingredience:

porce kančí kýty (lze využít i jinou zvěřinu)
porce zeleniny (mrkev, celer, petržel, rajče, kousek dýně)
kousek cibule

celozrnná hořčice 
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, tymián (nebo směs divokého koření bez glutamátu)
stroužek česneku (nemusí být)
olej nebo ghee (od 3. fáze) 

Postup:

Plátek kančí kýty osolte. Cibuli pokrájejte najemno, kořenovou zeleninu a dýni na kostky. Zeleninu (mimo dýni) vložte do nádoby na rozehřátý olej a nechte zprudka orestovat dozlatova. Přidejte kančí maso, kostky dýně, rajče nakrájené na kostky, koření, prolisovaný česnek, podlijte vodou a nechte dusit. Pokud nemáte rádi slupku a semínka z rajčete, poduste si je zvlášť a propasírujte, teprve potom přidejte do šťávy. Když je maso měkké, vyjměte ho a udržujte v teple. Odstraňte koření, dochuťte hořčicí a zeleninu rozmixujte na omáčku. Na talíř naaranžujte plátek masa a přelijte omáčkou. Od 3. fáze s přílohami můžete ještě doplnit malou porcí celozrnných těstovin.