Dezerty a vánoční cukroví
Jablkový perník z žitné mouky (4. fáze)

Ingredience:
240 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)
1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
2 vejce
2 lžíce oleje
250 g nastrouhaných jablek
2 - 3 lžíce medu
perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)
lžička kakaa, příp. skořice
			
240 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)
1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
2 vejce
2 lžíce oleje
250 g nastrouhaných jablek
2 - 3 lžíce medu
perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)
lžička kakaa, příp. skořice
Postup:
			
			Mouku smíchejte s práškem do perníku, kořením, kakaem, přidejte 
			vejce, olej, med a nastrouhaná jablka. Promíchejte, podle potřeby 
			přidejte trochu vlažné vody. 
Vlijte do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a dejte péct do 
			středně vyhřáté trouby asi na půl hodiny.
Tip: Pro slavnostnější verzi naplňte upečený perník podobně jako dort švestkovými "povidly" a po vychladnutí ho můžete polít polevou z rozpuštěné hořké čokolády a lžičky ghee nebo kokosového tuku. Povidla snadno připravíte z namočených a rozmixovaných sušených švestek (použila jsem 180 g sušených švestek).


